Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Używana od wielu stuleci mieszanka, mimo prostego składu, pomaga na wiele problemów zdrowotnych oraz wzmacnia odporność organizmu.
(Składniki na jedną porcję wystarczającą na całą, jednorazową kurację)
Dokładnie umyj cytryny oraz imbir, następnie pokrój je plasterki razem ze skórką. Następnie włóż je do blendera razem z czosnkiem i dokładnie zmiksuj. Gdy składniki osiągną jednolitą konsystencję przełóż je do garnka i dodaj wodę.
Podgrzewaj całość, ale nie dopuść do zagotowania się wody. Gdy tylko woda zacznie się gotować zdejmij garnek z palnika i odstaw całość do całkowitego wystygnięcia.
Mieszankę odcedź na gęstym sitku bądź przez filtr do kawy i przelej do szklanych, szczelnie zakręcanych butelek. Syrop przechowuj w lodówce.
Według tradycyjnego przepisu powinno pić się około pół szklanki syropu codziennie z samego rana, najlepiej na czczo. Jedna tura kuracji powinna trwać około 3 tygodni, później powinno się zrobić co najmniej tydzień przerwy dla lepszej regeneracji organizmu. Po przerwie możesz powtórzyć picie syropu.