Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
To urządzenie obecne w praktycznie każdym domu może pomóc wysuszyć zioła. Wystarczy rozłożyć je na ręczniku papierowym i wsadzić do kuchenki ustawionej na średnią moc w 20-sekundowych odstępach.
Nie lubisz obierać jajek? Wystarczy użyć łyżki. Włóż ją pod kawałek skorupki i delikatnie prowadź po jajko. Skorupka odejdzie w okamgnieniu.
Wystarczy po wyjęciu z lodówki włożyć jajko do gorącej wody na 6 minut, po których należy zanurzyć je w lodowatej wodzie. W obraniu tak przygotowanego jajka pomoc może poprzednia sztuczka.
Zastanawiało Cię kiedyś jak zrobić ziemniaki z chrupiącą skórką jak z restauracji? Po oczyszczeniu zalej go słoną wodą i zostaw na 7 minut, po których posmaruj go olejem roślinnym i upiecz.