Te sztuczki kulinarne przydają się w każdej kuchni. Dlatego każda gospodyni powinna je znać!

To urzą­dze­nie obecne w prak­tycz­nie każ­dym domu może pomóc wysu­szyć zioła. Wystar­czy roz­ło­żyć je na ręcz­niku papie­ro­wym i wsa­dzić do kuchenki usta­wio­nej na śred­nią moc w 20-sekun­do­wych odstę­pach.

Nie lubisz obie­rać jajek? Wystar­czy użyć łyżki. Włóż ją pod kawa­łek sko­rupki i deli­kat­nie pro­wadź po jajko. Sko­rupka odej­dzie w oka­mgnie­niu.

Jajko z mięk­kim żółt­kiem jest pro­ste w przy­go­to­wa­niu, jeśli znasz tę sztuczkę.

Wystar­czy po wyję­ciu z lodówki wło­żyć jajko do gorą­cej wody na 6 minut, po któ­rych należy zanu­rzyć je w lodo­wa­tej wodzie. W obra­niu tak przy­go­to­wanego jajka pomoc może poprzed­nia sztuczka.

Zasta­na­wiało Cię kie­dyś jak zro­bić ziem­niaki z chru­piącą skórką jak z restau­ra­cji? Po oczyszcze­niu zalej go słoną wodą i zostaw na 7 minut, po któ­rych posma­ruj go ole­jem roślin­nym i upiecz.

Panierka ze sznycli i kotle­tów nie jest wystar­cza­jąco chru­piąca?