Te sztuczki kulinarne przydają się w każdej kuchni. Dlatego każda gospodyni powinna je znać!

Wystar­czy, że wymie­szasz tarty ser z kra­ker­sami. Po obto­cze­niu kotle­tów włóż je do lodówki na 15 minut, aby przy­go­tować je do sma­że­nia.

Ide­alny ser­nik? Nic prost­szego.

Wystar­czy umie­ścić naczy­nie z gorącą wodą pod formą. Po godzi­nie pie­cze­nia na małym ogniu pozo­staw pie­kar­nik na kolejną godzinę w wyłą­czo­nym pie­kar­niku z uchy­lo­nymi drzwiami.

Lubisz zamie­niać tra­dy­cyjne dania w coś, co zasko­czy wszyst­kich?

Pod­czas wyra­bia­nia cia­sta na pie­rogi podziel je na połowę i dodaj do jed­nej z nich kakao.

Potem roz­wał­kuj je osobno, ułóż jedno na dru­gim i ponow­nie roz­wał­kuj. Zwiń je w rolkę i pokrój na kawałki.

Czytaj dalej