Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Teraz należy sprawdzić gotowość mięsa nacinając je. Jeśli wypłynie z mięsa przeźroczysty sok, to oznacza że mięso jest gotowe, jeśli natomiast sok będzie w kolorze czerwonym, to trzeba gotować dalej. W misce wymieszaj ze sobą sok z cytryny lub limonki, olej balsamiczny, 50 ml wody oraz przypraw marynatę solą i cukrem.
Cebulę, pokrój w półpierścienie lub całe pierścienie. Mięso wyjmij z wody i także pokrój w plasterki o średniej grubości. Do pustej miski układaj warstwami mięso oraz cebulę.
Gdy skończysz układać składniki, zalej je przygotowaną wcześniej pyszną marynatą i przykryj miskę folią spożywczą. Wstaw je do lodówki na przynajmniej 4 godziny (należy wtedy co godzinę delikatnie przemieszać plastry mięsa), a najlepiej zostaw je na całą no w lodówce.
Papryczkę chili przekrój wzdłuż, oczyść z nasion i posiekaj na drobno. Mięso przełóż na talerz i udekoruj je gałązkami ziół. Na koniec posyp je papryką chili. Wystarczy je teraz tylko gotować i można cieszyć się jego smakiem.