Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
W tej surówce znajdziesz nie tylko buraki, ale i inne warzywa. To prawdziwa bomba witaminowa. W dodatku niskokaloryczna.
Wszystkie warzywa dokładnie umyj i obierz. Kapustę drobno poszatkuj. Marchewkę, jabłko i buraczki zetrzyj na większych oczkach tarki. Cebulkę skrój w kostkę lub piórka.
Wszystko wymieszaj wraz z octem i oliwą, następnie dopraw do smaku. Na koniec odstaw w chłodne miejsce na około godzinę. Dzięki temu ocet zmiękczy warzywa i wszystkie smaki dobrze się ze sobą przegryzą.
Ta kombinacja ryżu i gotowanych warzyw jest doskonała jako niskokaloryczna kolacja lub lunch do pracy.
Buraki i marchewkę zetrzyj na średnich oczkach. Ułóż na półmisku. Ryż wymieszaj z kukurydzą i połóż obok. Całość polej dressingiem.
Wymieszaj ze sobą kilka łyżek octu, oliwy i sosu sojowego, dodaj pieprz i ulubione zioła. Polej tym sałatki oraz ryż.