Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Krem jest pyszny, delikatny, rozpływający się w ustach. Ciasto z pewnością zachwyci Twoich gości! Oprócz tego wyjątkowo ładnie wygląda, a jego przygotowanie nie wymaga dużego doświadczenia w pieczeniu.
Ubij białka na sztywną pianę, dodaj 6 łyżek cukru pudru i nadal ubijaj. Dodaj 6 łyżek mąki i delikatnie wymieszaj całość.
Wyłóż ciasto na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem lub wysmarowaną tłuszczem. Włóż do rozgrzanego do 180°C piekarnika na ok. 20 minut, do „suchego patyczka”.
Utrzyj żółtka z pozostałym cukrem pudrem. Dodaj 2 łyżki mleka, proszek budyniowy i pozostałe 3 łyżki mąki. Starannie wymieszaj, by nie powstały grudki.
Upieczone ciasto posmaruj równomiernie kremem i wstaw do lodówki przynajmniej na kilka godzin. Przed podaniem możesz posypać je tartą czekoladą lub kakao.