Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Wypróbuj ten przepis, jeżeli chcesz przygotować niezwykle smaczne kotlety w nowym wydaniu. Miłośnicy dań mięsnych nie będą zawiedzeni!
Mięso dokładnie umyj i osusz przy pomocy ręcznika papierowego. Pokrój je na średniej wielkości plastry. Nałóż na nie folię spożywczą i porozbijaj tłuczkiem, by były dosyć cienkie.
Dopraw kotlety solą i pieprzem, a następnie starannie natrzyj sosem. W tym momencie najlepiej zostawić mięso w lodówce na kilkadziesiąt minut, aby nabrało bogatszego smaku. Jeżeli jednak nie mamy czasu, możemy przejść do dalszych kroków.
Widelcem roztrzep jajka z odrobiną soli. Wysyp mąkę na głęboki talerz. Kolejno zanurzaj kotlety w mące, jajku, znowu w mące i ponownie w jajku, by powstała panierka.