Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
To sprawia, że jest to wyjątkowe danie, które można spróbować i zasmakować w wielu wersjach. Jeśli do tej pory przygotowywałeś/aś gołąbki w klasycznej polskiej wersji zachęcamy do wypróbowania rumuńskiej wersji gołąbków, które mogą posmakować Ci jeszcze bardziej.
W oryginalnej wersji gołąbków rumuńskich od lat używa się kilku rodzajów mięsa. Jeśli jednak Ty preferujesz jeden rodzaj mięsa to doskonale sprawdzi się mielone mięso z indyka, kurczaka, wieprzowiny czy wołowiny.
Sukces nowej wersji tego dania tkwi w szczegółach czyli podstawie – gołąbkach, a także pysznym soczystym sosie.
Ostrożnie usuń głąb z kapusty za pomocą noża, a następnie włóż ją do wrzącej wody. Po kilku minutach liście powinny w łatwy sposób oddzielać się od kapusty. Pojedyncze liście wkładaj do zimnej wody, a później odetnij twardą część u nasady liścia.