Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Przy zakupie twarogu musimy zwrócić uwagę na niską zawartość tłuszczu. Ich niecodzienny smak i wygląd wzbogacony zostanie kawałkami orzecha, wiórkami kokosowymi lub innymi ulubionymi dodatkami.
Twaróg rozdrabniamy dokładnie w blenderze dodajemy wanilię i cukier, dostosowując jego ilość do swoich potrzeb. Dobrze jest użyć cukru pudru szybciej połączy się z całością.
Rozkruszamy herbatniki, a orzechy mielimy. Łączymy wszystkie składniki do uzyskania gładkiej konsystencji. Formujemy z niej niewielkie kulki serowe, które obtaczamy w ulubionym przez nas dodatku.
Może nim być sezam, mak. Niektórzy cenią sobie ciemne kakao, które w połączeniu ze słodkością masy serowej stworzy ciekawy duet. Inni wybiorą kokos albo starte orzechy.
Ten prosty przepis na szybki deser jest doskonałą propozycją do niedzielnej kawy. Swoją prostotą, a jednocześnie wykwintnością zachwyci domowników i wszystkich gości.